igen goes Green!

Bij igen vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het verduurzamen van de wereld. Daarom steunen wij Copiatec, een sociale onderneming die computers een tweede leven geeft in Nederland en ontwikkelingslanden. En werken we samen met Trees for All, een organisatie die zich inzet voor een groenere aarde. Voor iedere medewerker die ons team komt versterken planten we één boom in NL en één in het buitenland.

igen werkt samen met Trees for All!

Bij oprichting van igen in 2017 is niet voor niets gekozen voor een groen logo. ‘igen Green’ is een diep gekoesterde wens van de oprichters van igen, we willen de wereld graag minstens zo mooi achterlaten als we haar hebben gekregen. Dat is voor een commerciële organisatie helaas niet vanzelfsprekend, voor ons wel. Om een bijdrage te leveren aan een circulaire economie werken we met refurbished hardware en doneren oude hardware aan stichting Copiatek. Daarnaast voeren we een Paperless Office, zetten ICT mogelijkheden in voor het minimaliseren van verkeersbeweging en breiden ons wagenpark uit met elektrische auto’s, scooters en fietsen. Maar dit vinden we niet genoeg en daarom steunen wij Trees for All, een organisatie die zich inzet voor een gezonde aarde. Dit doen ze door bossen te beschermen en nieuwe bomen te planten.

Gericht op groei

Trees for All beschermt bestaande bossen én plant nieuwe bomen, zowel in Nederland als in het buitenland. Veel bomen! En dat is nodig, want jaarlijks verdwijnen er 10 miljard bomen. Dit lijkt misschien onmogelijk te compenseren, maar dat houdt Trees for All niet tegen. Alle beetjes helpen en zolang je focust op groei kom je steeds een stukje dichter bij je doel. Inmiddels zijn er 5 miljoen bomen en struiken geplant, 15 bossen gered en is er 280 duizend ton vervuilende CO2 gecompenseerd. Een geweldig resultaat!

Onze bijdrage

Leaseauto’s en een kantoor vol schermen en apparaten, dat laat een footprint achter. En dan hebben we het nog niet over de hoeveelheid energie die nodig is voor internet, serverparken en allerlei andere zaken waar igen van afhankelijk is. Wij zijn ons hier maar al te goed van bewust en vinden het belangrijk om onze ecologische footprint te compenseren.

Waarom dan Trees for All?

igen wil duurzaam groeien. Daarom steunen wij Trees for All door voor iedereen die het igen team komt versterken een boom te planten in NL en 1 op een project in het buitenland