ICT Traineeship

ICT Traineeship volgen bij een leuke organisatie? Ben je analytisch, doelgericht en heb je graag de regie over jouw carrière? Dan is het HBO IT Traineeship zeker iets voor jou! Bij ons word je onderdeel van een jong en dynamisch team samen met ons bepaal jij je eigen weg! Binnen twee jaar dé specialist op het gebied van Microsoft, Cloud, VMware, Security of Networking? Laat vrijblijvend je CV achter en wij nemen contact met jou op.

Laat je CV achter en wij bellen jou!

Wat is een ICT Traineeship?

Als IT Trainee werk je bij een organisatie en volg je daar tevens een opleiding. Deze combinatie van werken en leren wordt een traineeship genoemd. Een traineeship kan gevolgd worden na een afgeronde HBO of universitaire opleiding. Een traineeship biedt de mogelijk in de praktijk te leren en de IT Trainee zo voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Als IT Trainee kan je bij allerlei grote en kleinere organisatie aan de slag. Je bent werkzaam binnen de informatietechnologie (IT), dit wordt ook wel vaak de ICT (Informatie- en Communicatietechnologie) genoemd. De IT Trainee kan met het traineeship opgeleid worden tot bijvoorbeeld een systeembeheerder of softwareontwikkelaar. Hierin zijn diverse mogelijkheden voor de IT Trainee. De gekozen richting is afhankelijk van de interesses en vaardigheden van de IT Trainee.

Wat zijn de eisen voor een IT Trainee?

  • (Bijna) afgeronde HBO of WO opleiding in de ICT
  • Communicatief vaardig en kan goed omgaan met anderen
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Oplossingsgerichte instelling
  • In het bezit van een rijbewijs B

Wat verdient je tijdens een IT Traineeship?

Omdat de IT Trainee tijdens het traineeship meewerkt als volwaardige werknemer, krijgt de IT Trainee vaak hetzelfde betaald als een starter in de ICT. Dit salaris ligt meestal tussen de 2.000 euro en 2.500 euro, maar is ook afhankelijk van de organisatie. Daarnaast volgt de IT Trainee ook kosteloos een opleidingstraject. Na het behalen van het traineeship kan het salaris stijgen.

Wil jij ook starten met een ICT Traineeship?

Solliciteer direct

Bekijk onze ICT Traineeships

Solliciteer op het ICT traineeship

    Ga akkoord met de privacy policy om het formulier te kunnen versturen.

    ict traineeship